magda2685

magda2685

Kucharz
[Przepisów: 10]

bigos - nowa odsłona

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

łatwe w przyrządzeniu i nie drogie danie dla każdego:)

bigos - nowa odsłona

Składniki:

bigos - nowa odsłona

 

  • średniej wielkości głowka białej kapusty
  • okpół kilo martadeli lub parówek
  • przecier pomidorowy
  • średniej wielkości cebula

Sposób przygotowania:

bigos - nowa odsłona
Kapuste pokroić w średniej grubości i długości paski następnie gotować na wolnym ogniu do miękości(przed końcem gotowania dobrze jest dodac łyżke octu wtedy kapusta sie nie rozpadnie),martadele(lub parówki)kroimy w średniej wielkości kostkę i podsmażamy wraz z cebula na oliwie,po odlaniu kapusty i podsmażeniu martadeli łączymy obydwa składniki i dodajemy przecier pomidorowy doprawiamy solą i pieprzem(można dodać też ulubione zioła) chwilkę wszystko razem gotujemy:)smacznego:)

Tagi:

bigos