cholka

cholka

Kuchcik
[Przepisów: 3]

bigos wariacki

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bigos wariacki ale bardzo smaczny - sprawdzony

bigos wariacki

Składniki:

bigos wariacki

 

  • nie można do końca podać składników - można z tym robić co się chce.

Sposób przygotowania:

bigos wariacki
śmietnik !!!!!!!!!!!!!!- ważne,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!- tylko kiszona kapusta - nie za bardzo kwaśna Jeżeli kwaśna - wypłukać.. Dodawać : jabłka ( najlepiej winne), gruszki, rodzynki, bakalie, orzechy, migdały (utarte), różne mięsa ( w dużej ilości) Ważne!: Muszą być w tym jakiekolwiekmięsa wędzone. Grzyby suszone - wcześniej namoczone na 24 godz. dodać z namoczoną wodą. Suszone śliwki ( suszone - nie wędzone). Pod koniec gotowania dodać 1/2 litra czerwonego wytrawnego wina. Dodać wszystkie możliwe przyprawy -byle nie były za ostre.Ja jeszcze dodaję kostkę rosołową. Poza tym dodaję wszystko co mi na myśl przychodzi.. Po pierwszym zagotowaniu - wystawiam na mróz - sprawdzam smak- zagotowuję - ciągle mieszając- znów na zimno i i tak przynajmniej 4 dni.. Potem można jeść, wekować itp. Do tego można dodać utartą marchewkę, i obowiązkowo czosnek i przysmażoną cebulkę Jeżeli ktoś przyjmie mój przepis - proszę o odezwanie się bo to nie do końca wszystkolZażalenia proszę do mnie!

Tagi:

bigos