Tatiana1982

Tatiana1982

Kucharz
[Przepisów: 11]

Bigos własny z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bigos jest najlepszy po paru dniach

Bigos własny z pieczarkami

Składniki:

Bigos własny z pieczarkami

 

  • 1.5 kg kiszonej kapusty
  • 400 g boczku wędzonego
  • 400 g kiełbasy wiejskiej
  • 10 pieczarek
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • olej do smażenia
  • Przyprawa typu Vegeta
  • piepsz

Sposób przygotowania:

Bigos własny z pieczarkami
Kapustę lekko odciskamy i gotujmy do miękkości. Boczek, kiełbasę, kroimy w plasterki a pieczarki na mniejsze kawałki. Wszystko razem smażymy ok 15 min. Kapustę ugotowaną odlewamy ale nie całkiem tylko około połowę wody. Dodajemy przyprawę ok dwóch łyżek i pieprzu do smaku. Mieszamy. Dodajemy kiełbasę z boczkiem i pieczarkami, mieszamy i gotowe