Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1336]

Bigos z kapusty pekińskiej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny bigosik z kapusty pekińskiej smakuje jak z młodej kapusty. Łatwy i szybki w przygotowaniu, z dużą ilością warzyw.

Bigos z kapusty pekińskiej Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bigos z kapusty pekińskiej

Na bigos

  • 1 - główka kapusty pekińskiej
  • 1,5 - laski cienkiej kiełbasy
  • 1- cebula
  • 1 - pęczek szczypiorku
  • 1 - marchewka
  • 0,5 pęczka pietruszki
  • 1/2 - pęczka koperku
  • sól
  • pieprz
  • wegeta
  • tłuszcz do smażenia
  • 1 szkl wody

Sposób przygotowania:

Bigos z kapusty pekińskiej
Cebulę obrać, pokroić z kiełbasą w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.

Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce.

Warzywa naciowe opłukać, pokroić.

Kapustę pokroić, przełożyć do garnka, zalać wodą, doprowadzić do zagotowania.

Następnie dodać do kapusty przyprawy i pozostałe składniki, gotować na wolnym ogniu do miękkości kapusty.
Bigos z kapusty pekińskiej
Pokrojona na drobno została kapusta pekińska

Tagi:

danie bigos