Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Bigos z mięsem, kiełbasą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mówią że bigos najlepiej smakuje po tygodniu, u mnie niestety tyle nigdy nie przetrwał.

Bigos z mięsem, kiełbasą i pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bigos z mięsem, kiełbasą i pieczarkami

 

  • 60 dkg wieprzowiny
  • 2 kiełbaski podwawelskie
  • 1/2 kg kiszonej kapusty
  • 1 biała kapusta
  • olej do smażenia
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • przyprawa typu kucharek
  • pieprz czarny mielony

 

Sposób przygotowania:

Bigos z mięsem, kiełbasą i pieczarkami
Kapustę białą umyć, poszatkować, podlać wodą, gotować pod przykryciem. Kiełbaskę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać do kapusty. Kapustę kwaszoną pokroić, podlać wodą, gotować pod przykryciem w osobnym naczyniu. Mięso umyć, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Dodać do kapusty kiszonej, gotować do miękkości. Kapusty połączyć ze sobą. Pogotować chwilę razem, przyprawić kucharkiem i pieprzem. Pieczarki poddusić, dodać do bigosu. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić, wymieszać. Podawać z jasnym pieczywem.
Bigos z mięsem, kiełbasą i pieczarkami
Kapusty ugotować w osobnych garnkach, połączyć ze sobą.
Bigos z mięsem, kiełbasą i pieczarkami
Wszystko razem wymieszać, przyprawić, gotować razem przez chwilę.