Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Bigos z mięsem z kurczaka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Trochę inna wersja bigosu,ale jest pyszny.

Bigos z mięsem z kurczaka

Składniki:

Bigos z mięsem z kurczaka

 

  • 1/2kg.piersi z kurczaka,
  • 1\2kg.cebuli,
  • 1\2kg.marchewki,
  • 1\2kg.pieczarek,
  • 1\2kg.świeżej kapysty,
  • 1\2kg.kiełbasy,
  • 3kostki rosołowe,
  • 3łyżki keczupu,
  • olej,
  • sól,pieprz,
  • majeranek

Sposób przygotowania:

Bigos z mięsem z kurczaka
Warzywa,obieramy,myjemy i kroimy.Cebulę kroimy w kostkę,marchew i pieczarki w paseczki,a kapustę szatkujemy.Piersi z kurczaka myjemy i kroimy w paseczki a kiełbasę w drobną kostkę.Wgarnku rozgrzewamy olej i co 10min.wrzucamy przygotowane składniki-zaczynając od piersi z kurczaka.Kiedy wszystko będzie już w garnku dodajemy keczup,przyprawiamy solą,pieprzem i majerankiem i wlewamy bulion z kostek,gotujemy do miękkości.