Sposób przygotowania:
Bigos z mieszanej kapusty i domowego przecieru
Białą kapustę poszatkować i ugotować do miękkości z dodatkiem listka laurowego oraz ziela angielskiego.
Po ugotowaniu odlać wodę.
Kapustę kiszoną również ugotować z dodatkiem listka laurowego i ziela angielskiego.
Po ugotowaniu część wody odlać .
Obie kapusty połączyć z sobą , dodać kostkę rosołową , dokładnie wymieszać.
Dodać podsmażoną kiełbasę z podsmażoną cebulą.
Doprawić do smaku pieprzem i solą oraz przyprawą uniwersalną.
Na samym końcu dodać domowy przecier pomidorowy.
Bigos w razie potrzeby można zagęścić rozmieszaną mąką z wodą.
Po ugotowaniu odlać wodę.
Kapustę kiszoną również ugotować z dodatkiem listka laurowego i ziela angielskiego.
Po ugotowaniu część wody odlać .
Obie kapusty połączyć z sobą , dodać kostkę rosołową , dokładnie wymieszać.
Dodać podsmażoną kiełbasę z podsmażoną cebulą.
Doprawić do smaku pieprzem i solą oraz przyprawą uniwersalną.
Na samym końcu dodać domowy przecier pomidorowy.
Bigos w razie potrzeby można zagęścić rozmieszaną mąką z wodą.
gusia1000