BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 800]

Bigos z mieszanej kapusty i domowego przecieru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam bardzo smakowity bigos z kapusty białej oraz kapusty kiszonej, a w dodatku z domowym przecierem pomidorowym ze świeżych pomidorów.

Bigos z mieszanej kapusty i domowego przecieru

Składniki:

Bigos z mieszanej kapusty i domowego przecieru

 

  • kapusta biała 1/2 szt,
  • kapusta kiszona około 700 g,
  • kiełbasa śląska 3 - 4 szt,
  • kiełbasa różna ( co jest w lodówce ),
  • sól, pieprz do smaku,
  • przyprawa uniwersalna do smaku,
  • liście laurowe 3 szt,
  • ziele angielskie 4 ziarenka,
  • kostka rosołowa,
  • cebula 1 szt,
  • domowy przecier pomidorowy,

 

  • dodatkowo;
  • mąka rozmieszana z wodą,

Sposób przygotowania:

Bigos z mieszanej kapusty i domowego przecieru
Białą kapustę poszatkować i ugotować do miękkości z dodatkiem listka laurowego oraz ziela angielskiego.

Po ugotowaniu odlać wodę.

Kapustę kiszoną również ugotować z dodatkiem listka laurowego i ziela angielskiego.

Po ugotowaniu część wody odlać .

Obie kapusty połączyć z sobą , dodać kostkę rosołową , dokładnie wymieszać.

Dodać podsmażoną kiełbasę z podsmażoną cebulą.

Doprawić do smaku pieprzem i solą oraz przyprawą uniwersalną.

Na samym końcu dodać domowy przecier pomidorowy.



Bigos w razie potrzeby można zagęścić rozmieszaną mąką z wodą.