Sposób przygotowania:
Kawałki kurczaka z piekarnika
Marynata;
do słoika wlać olej dodać zioła prowansalskie,przyprawę do kurczaka, paprykę mieloną słodką i ostrą oraz przyprawę uniwersalną na sam koniec dodać ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz sól, pieprz do smaku.
Wszystko dokładnie wymieszać.
Oczyszczone, umyte a za razem osuszone kawałki kurczaka natrzeć marynatą, przykryć ściereczką i zostawić na kilka godzin w chłodnym miejscu.
Następnie kawałki kurczaka włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i piec do miękkości mięsa i przyrumienienia skórki.
do słoika wlać olej dodać zioła prowansalskie,przyprawę do kurczaka, paprykę mieloną słodką i ostrą oraz przyprawę uniwersalną na sam koniec dodać ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz sól, pieprz do smaku.
Wszystko dokładnie wymieszać.
Oczyszczone, umyte a za razem osuszone kawałki kurczaka natrzeć marynatą, przykryć ściereczką i zostawić na kilka godzin w chłodnym miejscu.
Następnie kawałki kurczaka włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i piec do miękkości mięsa i przyrumienienia skórki.
gusia1000