Sposób przygotowania:
Bigos z młodej i kiszonej kapusty
Młodą kapustę poszatkować, dodać kostkę rosołową i skórę z boczku. Podlać wodą, ugotować pod przykryciem.
Kiszoną kapustę posiekać, również dodać skórę z boczku i kostkę rosołową. Podlać wodą i ugotować.
Boczek, mięso i kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na smalcu.
Kapusty połączyć razem. Dodać mięso i wymieszać. Gotować razem jeszcze jakiś czas na wolnym ogniu.
Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku. Wymieszać i podawać.
Kiszoną kapustę posiekać, również dodać skórę z boczku i kostkę rosołową. Podlać wodą i ugotować.
Boczek, mięso i kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na smalcu.
Kapusty połączyć razem. Dodać mięso i wymieszać. Gotować razem jeszcze jakiś czas na wolnym ogniu.
Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku. Wymieszać i podawać.