malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Bigos ziołowy drobiowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podajemy bigos z grzankami i dekoracją ze świeżych warzyw lub ziół. Jest bardzo aromatyczny oraz smaczny.

Bigos ziołowy drobiowy

Składniki:

Bigos ziołowy drobiowy

 

  • pierś z kurczaka razem z kością
  • mała główka kapusty białej
  • 2 cebule średnie
  • 2 marchewki
  • łyżeczka majeranku
  • łyżeczka tymianku rozdrobnionego
  • 5 łyżek koncentratu pomidorowego
  • połowa cytryny
  • łyżeczka soli
  • mały pęczek pietruszki świeżej lub suszonej łyżeczka

Sposób przygotowania:

Bigos ziołowy drobiowy
Kapustę szatkujemy i wrzucamy w 1/4 litra gotującej się wody w średnim garnku, chwilę dusimy następnie dodajemy poszatkowaną cebulę, marchewkę pokrojoną w kostkę oraz pietruszkę. Następnie wrzucamy pierś, solimy i dodajemy pozostałe przyprawy. Gotujemy godzinę. Wyjmujemy pierś mięso oddzielamy od kości i kroimy w kostkę wrzucamy do mięsa mieszamy dodajemy koncentrat wyciskamy sok z cytryny. Gotujemy jeszcze 10 min i gotowe.