pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Bigos gotowany na bażancim bulionie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

bigos robiony na aromatycznym bulionie bażancim

Bigos gotowany na bażancim bulionie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bigos gotowany na bażancim bulionie

 

Sposób przygotowania:

Bigos gotowany na bażancim bulionie
Na spód dużego garnka w którym będziemy gotować bigos wlewamy bulion drobiowy (ja użyłem wywaru pozostałego z duszonego bażanta). Wrzucamy pokruszone grzybki suszone. Zagotowujemy. Wtedy dodajemy poszatkowaną kapustę białą. Po kapuście do garnka wędruje pokrojone w kostkę podgardle wieprzowe (skórę z podgardla wrzucam w całości bez rozdrabniania). Doprawiam przyprawami ziołowymi: jałowcem, kolendrą, zielem angielskim, liściem laurowym, koprem, gorczycą oraz pieprzem. Następnie dodaję kapustę kiszoną nieodciskaną. Na koniec wędruje cała kiełbasa pokrojona w kostkę. Bigos gotujemy 2-3 godziny od czasu do czasu mieszając. Na ostatnie 30 minut gotowania dodajemy keczup oraz suszone śliwki. Smacznego.
Bigos gotowany na bażancim bulionie
Do bulionu wrzucamy grzybki i poszatkowaną kapustę
Bigos gotowany na bażancim bulionie
NAstępnie dodajemy przyprawy ziołowe i podgardle
Bigos gotowany na bażancim bulionie
Kolejnym składnikiem, który będzie dodawany są kiełbasy
Bigos gotowany na bażancim bulionie
Na sam koniec dodajemy keczup do smaku