Sposób przygotowania:
Bigos z kiszonej kapusty Bożo Narodzeniowy
1. Kapustę wypłukać , włożyć do garnka i wstawić niech się gotuje na małym ogniu . 2. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy . 3. Marchew ścieramy na tarce i dodajemy do kapusty kiszonej , pomału zmięknie koło 2 godzin potrzebuje. 4. Po 2 godzinach smażę kiełbasę pokrojoną w kostkę , niech się trochę wytopi i podsmaży. Przekładam do garnka razem z tłuszczem wytopionym . 5. Gotuje osobno mięs drobiowe( akurat miałam skrzydełka 10 sztuk ) . Gotuje na drobiowym rosołku z dodatkiem 2 marchewek liścia laurowego i ziela angielskiego . 6. Ugotowane skrzydełka studzę i obieram przekładam do gara z kapustą . 7. Gotuje wszystko razem dolewając rosół ze skrzydełek . Na końcu dodaje przecier pomidorowy . 8. Razem gotowanie trwało prawie 4 godziny ale bigos wyszedł rewelacyjny