lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Bigos z kiszonej kapusty Bożo Narodzeniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Za każdym razem bigos wychodzi mi inaczej . Niby smak ten sam jednak jest inny . Lubie urozmaicać smaki.

Bigos z kiszonej kapusty Bożo Narodzeniowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bigos z kiszonej kapusty Bożo Narodzeniowy

 

  • 3 kg kiszonej kapusty

 

  • 400 gram drobiowego mięska ( skrzydełka z kurczaka )

 

  • 300 gram kiełbasy toruńskiej

 

 

 

 

 

 

  • przecier pomidorowy 200 gram

Sposób przygotowania:

Bigos z kiszonej kapusty Bożo Narodzeniowy
1. Kapustę wypłukać , włożyć do garnka i wstawić niech się gotuje na małym ogniu . 2. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy . 3. Marchew ścieramy na tarce i dodajemy do kapusty kiszonej , pomału zmięknie koło 2 godzin potrzebuje. 4. Po 2 godzinach smażę kiełbasę pokrojoną w kostkę , niech się trochę wytopi i podsmaży. Przekładam do garnka razem z tłuszczem wytopionym . 5. Gotuje osobno mięs drobiowe( akurat miałam skrzydełka 10 sztuk ) . Gotuje na drobiowym rosołku z dodatkiem 2 marchewek liścia laurowego i ziela angielskiego . 6. Ugotowane skrzydełka studzę i obieram przekładam do gara z kapustą . 7. Gotuje wszystko razem dolewając rosół ze skrzydełek . Na końcu dodaje przecier pomidorowy . 8. Razem gotowanie trwało prawie 4 godziny ale bigos wyszedł rewelacyjny
Bigos z kiszonej kapusty Bożo Narodzeniowy
Kapustę wypłukać , włożyć do garnka i wstawić niech się gotuje na małym ogniu . Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy .
Bigos z kiszonej kapusty Bożo Narodzeniowy
Marchew ścieramy na tarce i dodajemy do kapusty kiszonej , pomału zmięknie koło 2 godzin potrzebuje.
Bigos z kiszonej kapusty Bożo Narodzeniowy
Po 2 godzinach smażę kiełbasę pokrojoną w kostkę , niech się trochę wytopi i podsmaży. Przekładam do garnka razem z tłuszczem wytopionym .
Bigos z kiszonej kapusty Bożo Narodzeniowy
Gotuje osobno mięs drobiowe( akurat miałam skrzydełka 10 sztuk ) . Gotuje na drobiowym rosołku z dodatkiem 2 marchewek liścia laurowego i ziela angielskiego .