iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Bigosik z bakłażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bigosik z bakłażana szybkie smaczne

Bigosik z bakłażana

Składniki:

Bigosik z bakłażana

 

Sposób przygotowania:

Bigosik z bakłażana
Bakłażana dobrze myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem odcinamy końcówki i kroimy w paseczki. Cebulę białą kroimy w piórka. Na patelni na oleju podsmażamy bakłażana z cebulkę .Dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę. Wszystko razem smażymy . Dodajemy do smaku przyprawę uniwersalną .Podlewamy przecierem pomidorowym wymieszanym a 1/2 szklani wody . Dusimy -pod koniec dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku . Doprawiamy pieprzem,posypujemy natką pietruszki.