Marta.

Marta.

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Biszkopt

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwy, wyrośnięty i pyszny! ,Wspaniale nadaje się do tortów.

Biszkopt

Składniki:

Biszkopt

 

  • 8 jaj
  • 2 szklanki cukru ( jeżeli białka będą źle ubite to 2,5)
  • 2 szklanki mąki
  • szczypta soli
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki wody

Sposób przygotowania:

Biszkopt
Ubijać mikserem w kolejności: 1)białka z solą (na sztywno) 2) 2 szkolanki cukru ( stopniowo dodawać po 0,5 szklanki) 3) żółtka (dodawać stopniowo po 1 żółtku) 4) dodać proszek do pieczenia 5)stopniowo dodawać mąke i wode ( można dodać zapach) Piec ok. 45 - 60 min. w 150 stopniach Celciusza, na drugiej półce od dołu ( w piekarniku).Smacznego :)

Tagi:

biszkopt