anna tttt

anna tttt

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

biszkopt 1

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny, puszysty biszkopt

biszkopt 1 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

biszkopt 1

 

  • 4 jajka
  • 100 g cukru
  • 4 czubate łyżki mąki
  • 30 g margaryny
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka wody

Sposób przygotowania:

biszkopt 1
Oddzielić jajka od białek. Następnie białka ubić na sztywną pianę. Dodać do nich cukier. Dodać pojedynczo żółtka . Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wodę. Ubijać, by składniki się połączyły. Na koniec wlać roztopioną i ostudzoną margarynę Kasię. Tortownicę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wylać ciasto na biszkopt. Piec około 20 minut w 180 stopniach. Podawać np. z kremem i owocami.
biszkopt 1
Ubijać białka na sztywną pianę , dodać cukier i żółtka
biszkopt 1
Ubijac daleje, dodając pozostałe składniki i przelać