SIS

SIS

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Biszkopt 5

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny biszkopcik polecam

Biszkopt  5 Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Biszkopt 5

 

  • 4jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki mąki tortowej
  • 1łyżka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Biszkopt 5
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i dalej ubijać. Dodać żółtka i ubijać. Mąkę i proszek do pieczenia przez sitko należy przesiać do masy jajecznej i bardzo delikatnie mieszając łyżką. Gotową masę przelać do formy. Włożyć do pieca rozgrzanego do 180C i piec 30 min. nie otwierać w między czasie piekarnika.
Biszkopt  5
szybki i smaczny biszkopcik wystarcza jajka cukier maka i proszek do pieczenia

Tagi:

biszkopt