mika3008

mika3008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Biszkopt 6

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

szybki biszkopt do przełożenia lub nie

Biszkopt 6

Składniki:

Biszkopt 6

 

  • 8 jaj
  • 1/2 szkl. cukru
  • 2 kisiele cytrynowe
  • 1/2 szkl. mąki
  • łyżeczja proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt 6
Przygotować składniki i umyć ręce. Żóltka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno, dodać następujące składniki: najpierw cukier, potem żóltka po trochu, kisiel i dalej intensywnie ubijać. Lekko mieszając dać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać starannie. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu można przyłożyć bitą śmietaną.

Tagi:

biszkopt