Sposób przygotowania:
Biszkopt czekoladowy z musem truskawkowym
Truskawki wyczyścić i zmiksować z 2 łyżkami cukru tworząc mus.Mąkę, kakao, cukier dodać do miseczki i wymieszać. Czekoladę zetrzeć na tarce. Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić pianę na sztywno. Powoli dodawać rozmieszane żółtka miksując. Następnie wsypywać mąkę z pozostałymi składnikami, ciągle miksując. Na końcu dodać startą czekoladę. Patelnię wysmarować kawałkiem masła, tylko żeby ją natłuścić.Masę wylać na patelnię. Biszkopt smażyć ok. 3-4 minuty na wolnym ogniu, po czym przerzucić na drugą stronę.Do śmietany dodać łyżeczkę cukru pudru. Zrobić bitą śmietanę.Biszkopt wyjąć na talerz. Polać musem, ułożyć bitą śmietanę, znowu polać musem. Dla dekoracji zetrzeć na całość czekoladę i pokroić kawałeczki truskawek.PYCHOTKA