Sposób przygotowania:
Ciasto z musem z truskawek
Przygotować wszystkie niezbędne składniki potrzebne do upieczenia biszkoptu. Upiec biszkopt, w tym celu przesiać mąkę, zmieszać ze sobą mąki- tortową i ziemniaczaną, mąki, dodać cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, jajka, olej i kakao,zmiksować składniki, ciasto wyłożyć na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia anastępnie wystudzić, przekroić wzdłuż. Truskawki umyć, oczyścić i wrzucić do miski. Następnie rozmiksować. 2 galaretki truskawkowe rozpuścić w 0,5l gorącej wody (o pół mniej niż w przepisie na opakowaniu). Lekko tężejącą galaretkę wlać do truskawek i natychmiast wylewać na jedną z połówek biszkoptu. Przykryć druga częścią biszkoptu. Ubijając kremówkę wsypać galaretkę. Przygotowaną masę wyłożyć na wierzch placka, a potem włożyć go do lodówki aby składniki stężały. Całość zalać polewą czekoladową lub białą czekoladą.
marietta