rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Biszkopt Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszne ale nie na Dukanku

Biszkopt Eli

Składniki:

Biszkopt Eli

 

  • 5 jaj
  • 1szkl.cukru pudru
  • 1szkl.maki
  • 2 łyzki soku z cytryny
  • aromat
  • 2 łyzeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Biszkopt Eli
Żółtka oddzielić od białek.Białka ubić na sztywną pianę.Do żółtek dodać cukier,zmiksować na gładką masę.Następnie dodać mąkę z proszkiem.Gdy masa zgęstnieje dodać sok i aromat.Wymieszać z pianą z białek.Wlać na blaszkę wyłożoną papierem lub do foremki sylikonowej.Piec 30min. w piekarniku nagrzanym do 170stC

Tagi:

biszkopt