aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

Biszkopt fasolowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

mój najlepszy biszkopt fasolowy smakuje wprost wyśmienicie

Biszkopt fasolowy

Składniki:

Biszkopt fasolowy

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt fasolowy
Fasolę ugotować, przetrzeć przez sito lub zemleć w maszynce. żółtka utrzeć z cukrem do białości, dodawać po łyżce masę fasolową, przesianą tartą bułkę i olejek migdałowy po czym wymieszać. Pod koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek i lekko wymieszać. Wyłożyć do formy tortowej wysmarowanej tłuszczem i piec w średnio gorącym piekarniku 40 minut. Po ostudzeniu wyjąć z formy, przekrajać, przełożyć dowolną masą i polukrować. Można go też dowolnie przybrać. Biszkopt ten nie może być natomiast przechowywany.

Tagi:

tarta biszkopt