Sposób przygotowania:
Biszkopt kakaowy
Białka oddzielić od żółtek,dodając szczyptę soli. Ubić na sztywną pianę, następnie dodać cukier i cukier waniliowy. Dodawać kolejno po jednym żółtku i cały czas ubijać. Do dobrze ubitej masy dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie wymieszać- najlepiej drewnianą łyżką !!!!!
Ciasto wylewamy do prostokątnej formy około 35 x 25 cm posmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką. Piec w temp.170 stopni przez 25 minut. Ja wyciągam biszkopt od razu z piekarnika, nie trzymam go w wyłączonym, bo wtedy na 99% opadnie :( Najlepiej zostawić go w spokoju na stole, niech sobie stygnie- bez przeciągów (tzn. biegania obok niego i otwierania okna) !!!! SMACZNEGO :)
Ciasto wylewamy do prostokątnej formy około 35 x 25 cm posmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką. Piec w temp.170 stopni przez 25 minut. Ja wyciągam biszkopt od razu z piekarnika, nie trzymam go w wyłączonym, bo wtedy na 99% opadnie :( Najlepiej zostawić go w spokoju na stole, niech sobie stygnie- bez przeciągów (tzn. biegania obok niego i otwierania okna) !!!! SMACZNEGO :)