Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Biszkopt kawowy 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Taki biszkopt jest pyszny sam w sobie, ale również można go przełożyć masą.

Biszkopt kawowy 2

Składniki:

Biszkopt kawowy 2

 

  • 3/4 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kawy mielonej
  • tłuszcz do formy
  • bułka tarta do formy
  • płatki migdałowe
  • Gotowa polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Biszkopt kawowy 2
Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kawą. Ciągle miksować. Prostokątną formę dokładnie wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Wlać ciasto. Piec przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Gdy przestygnie, polać gotową polewą czekoladową i posypać płatkami migdałowymi.