Sposób przygotowania:
Biszkopt kawowy z bitą śmietaną i malinami
Biszkopt przygotowujemy wg opisu z tego przepisu https://gotujmy.pl/biszkopt-z-bita-smietana-i-galaretkami,przepisy-ciasta-z-kremem-przepis,244663.html przy czym zamiast kakao dodajemy kawę rozpuszczalną ( drobny proszek).
Śmietanę kremówkę bardzo dobrze schładzamy. Biała czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną odstawiamy do ostudzenia.
Gdy czekolada ostygnie wlewamy do niej stopniowo śmietanę kremówkę i cały czas miksujemy. Ubijamy aż śmietana będzie sztywna. Dodajemy przebrane maliny i ostrożnie mieszamy.
Gotową śmietanę wykładamy na nasączony kawą biszkopt i rozprowadzamy ją po całej powierzchni. Wierzch dekorujemy malinami.
Wstawiamy przynajmniej na godzinę do lodówki.
Śmietanę kremówkę bardzo dobrze schładzamy. Biała czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną odstawiamy do ostudzenia.
Gdy czekolada ostygnie wlewamy do niej stopniowo śmietanę kremówkę i cały czas miksujemy. Ubijamy aż śmietana będzie sztywna. Dodajemy przebrane maliny i ostrożnie mieszamy.
Gotową śmietanę wykładamy na nasączony kawą biszkopt i rozprowadzamy ją po całej powierzchni. Wierzch dekorujemy malinami.
Wstawiamy przynajmniej na godzinę do lodówki.
ciasteczka
misia5
Dziękuję :)
BozenaMatuszczyk
misia5
Dziękuję :) Cieszę się, że Ci się podoba :)
Czekoladka 2