Sposób przygotowania:
Biszkopt z bitą śmietaną
1. oddzielic zółtka od białek
2.żółtla ukrecić w kubku z octem i proszkiem
3. białka ubic z cukrem
4.do ubitych białek dodac oliwę i połączyć z ukreconymi żóltkami
5. dodać przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać z ubitymi
jajkami
6. ciasto przełożyć do wysmarowanej tortownicy lub blaszki
7. piec w temperaturze 170 - 180 st przez 25-30 min. /na złoty kolor/
Biszkopt ostudzic i przekroić /można upiec duzo wcześniej/
Śmietanę ubić mikserem , pod koniec ubijania dodac cukier puder wymieszany z zagęstnikiem śmietan-fix.
Przełożyć biszkop śmietaną, mozna dodac owoce. Udekorować w/g własnego pomysłu :O)
.
2.żółtla ukrecić w kubku z octem i proszkiem
3. białka ubic z cukrem
4.do ubitych białek dodac oliwę i połączyć z ukreconymi żóltkami
5. dodać przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać z ubitymi
jajkami
6. ciasto przełożyć do wysmarowanej tortownicy lub blaszki
7. piec w temperaturze 170 - 180 st przez 25-30 min. /na złoty kolor/
Biszkopt ostudzic i przekroić /można upiec duzo wcześniej/
Śmietanę ubić mikserem , pod koniec ubijania dodac cukier puder wymieszany z zagęstnikiem śmietan-fix.
Przełożyć biszkop śmietaną, mozna dodac owoce. Udekorować w/g własnego pomysłu :O)
.
kasik12
bajtek
bajtek
Już przepis z korygowany , wszystko jest po kolei napisane :O)
bajtek
Daga71