Sposób przygotowania:
Malinowe pierogi z seremETAP 1:
Mąkę przesiewam do miski, dodaję sól, gorąca wodę, i mieszam widelcem, ciasto jest gorące wiec trzeba odczekać aż będzie je można zagnieść rękoma. Wałkuję na cienki placek na desce podsypanej mąką.
ETAP 2:
Do miski przekładam mascarpone, i świeże maliny. Mieszam i rozgniatam maliny widelcem.
ETAP 3:
Ciasto kroje na kwadraty i przekładam do foremki do pierogów, dodaję nadzienie.
ETAP 4:
Sklejam pierogi i gotuję we wrzącej wodzie do której wlewam łyżkę oliwy. Od wypłynięcia na wierzch gotuję dwie minuty.
Pierogi podaję z ubitą śmietaną kremówka, zmiksowanymi malinami i malinami świeżymi.
SylaUla
biedroneczki
lukrowanepierniczki