motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Biszkopt kokosowo-makowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny biszkopt pieczony tylko z białek z dodatkiem kokosu i maku. Jest doskonały do ciast przekładanych.

Biszkopt kokosowo-makowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkopt kokosowo-makowy

 

  • 6 białek
  • 15 dkg cukru
  • 3 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 20 dkg kokosu
  • 3/4 szkl maku
  • 1 cukier waniliowy

 

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt kokosowo-makowy
Do miseczki dajemy kokos i mieszamy go z makiem. Następnie oddzielamy białka od żółtek i ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dalej ubijając dodajemy kokos wymieszany z makiem. A na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na wysmarowaną blaszkę i posypaną bułką tartą i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 stopni ok 25 minut.
Biszkopt kokosowo-makowy
Etap 1 Białka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym
Biszkopt kokosowo-makowy
Etap 2 Kokos i mak dajemy do miski i mieszamy
Biszkopt kokosowo-makowy
Etap 3 Do białek dodajemy wymieszany kokos z makiem
Biszkopt kokosowo-makowy
Etap 4 Na koniec mąkę z proszkiem. Wylewamy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy

Tagi:

mak biszkopt