tysia874

tysia874

Szef Kuchni
[Przepisów: 41]

Biszkopt mojej teściowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Biszkopt ten jest miękki i świetnie pełni rolę spodu do ciast

Biszkopt mojej teściowej

Składniki:

Biszkopt mojej teściowej

 

  • 8 jaj
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Biszkopt mojej teściowej
Oddzielic żółtka od białek. Następnie żółtka utrzec z cukrem, natomiast białka ubic na sztywną pianę i przekładac po trochu do żółtek i powoli mieszac.Wsypac przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia do jaj i wszystko delikatnie wymieszac . Przełóżyc do blaszki lub tortownicy i piec w temperaturze 160 stopni przez 40 minut.

Tagi:

biszkopt