Sposób przygotowania:
Biszkopt na torcik dla wnuczka
Biszkopt sposób wykonania - oddzielamy białka od żółtek, białka ubijamy na sztywną masę ze szczyptą soli.
Ubijając dodajemy na przemian żółtka i cukier z cukrem waniliowym.
Następnie mieszamy mąki z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, przesiewamy do masy jajecznej i łyżką drewnianą mieszamy do połączenia sie składników.
Tak przygotowane ciasto przekładamy do średniej wielkości blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 30 - 40 min ( t.z do suchego patyczka)
Po upieczeniu biszkopt biszkopt studzimy.
Ubijając dodajemy na przemian żółtka i cukier z cukrem waniliowym.
Następnie mieszamy mąki z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, przesiewamy do masy jajecznej i łyżką drewnianą mieszamy do połączenia sie składników.
Tak przygotowane ciasto przekładamy do średniej wielkości blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 30 - 40 min ( t.z do suchego patyczka)
Po upieczeniu biszkopt biszkopt studzimy.
gusia1000