Sposób przygotowania:
Orzechowiec na kakaowym biszkopcie
Dzień wcześniej robimy biszkopt : jajka, oba cukry i wodę miksujemy. Do ubitej masy dodajemy kakao i miksujemy, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, miksujemy. Na końcu wlewamy olej i miksujemy. Masę przelewamy do blaszki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą i pieczemy w temperaturze 180 stopni orzez 25 - 30 minut.
Następnego dnia przygotowujemy krem : schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem i dodajemy ubitą śmietankę, miksujemy.
Na końcu wsypujemy mielone orzechy, miksujemy. Biszkopt nasączamy ine wykładamy krem orzechowy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Następnego dnia przygotowujemy krem : schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem i dodajemy ubitą śmietankę, miksujemy.
Na końcu wsypujemy mielone orzechy, miksujemy. Biszkopt nasączamy ine wykładamy krem orzechowy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.