kasienka1987

kasienka1987

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Biszkopt orzechowo-kokosowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pyszny prosty biszkopt o delikatnym kokosowo orzechowym smaku

Biszkopt orzechowo-kokosowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Biszkopt orzechowo-kokosowy

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt orzechowo-kokosowy
Białka oddzielamy od żółtek , ubijamy mikserem na sztywno ze szczyptą soli. Do piany dodajemy miód potem stopniowo cukier na przemian z żółtkami . Na koniec dorzucamy orzechy i kokos wymieszane z mąką i proszkiem , mieszamy delikatnie łyżką do połączenia składników. Ciasto przekładamy do tortownicy 26 cmwyłożonej papierem do pieczenia.. Pieczemy w 180*C przez 30 min.
Biszkopt orzechowo-kokosowy
orzechy i kokos mieszamy z mąką i proszkiem
Biszkopt orzechowo-kokosowy
dorzucamy orzechy i kokos wymieszane z mąką i proszkiem mieszamy delikatnie łyżką do połączenia
Biszkopt orzechowo-kokosowy
Ciasto przekładamy do tortownicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia