Sposób przygotowania:
Biszkopt orzechowy z masą i ciasteczkami
BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier, a na koniec żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Przesiać do masy i wymieszać łyżką. Na koniec dodać orzechy i wymieszać. Masę przełożyć do brytfanny i piec w 180 st. przez ok. 25 minut. Po tym czasie wyjąć i ostudzić.
MASA: Śmietanę i mascarpone wymieszać i zmiksować mikserem. Gdy masa się ubije dodać cukier puder i wymieszać. Ciastka pokroić drobno i wmieszać łyżką do masy. Wyłożyć masę na biszkopta.
Masę waniliową przygotować jak podano na opakowaniu. Wyłożyć na masę śmietanową. Ozdobić wg uznania cukierkami.
MASA: Śmietanę i mascarpone wymieszać i zmiksować mikserem. Gdy masa się ubije dodać cukier puder i wymieszać. Ciastka pokroić drobno i wmieszać łyżką do masy. Wyłożyć masę na biszkopta.
Masę waniliową przygotować jak podano na opakowaniu. Wyłożyć na masę śmietanową. Ozdobić wg uznania cukierkami.