Sposób przygotowania:
Przekładaniec jabłkowo-orzechowy
Biszkopt orzechowy: Białka należy ubić na pianę z dodatkiem cukru. Następnie dodajemy żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia, orzechy i bułkę tartą. Na blaszkę wylewamy ciasto. Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu biszkopt przekrawamy na dwie części.
Ciasto jabłkowe: Świeże drożdże łączymy z cukrem i pozostawiamy na 20 minut. Miękką margarynę siekamy nożem z mąką. Dodajemy żółtka, sól, śmietanę, cukier, drożdże. Ciasto wyrabiamy i jego połowę wykładamy na blaszkę. Na ciasto wykładamy starte na tarce jabłka i połączone z bułką tartą. Jabłka przykrywamy drugą częścią ciasta. Pieczemy ok. 30 minut w temp. 180 stopni.
Masa: Z mleka, cukru, budyniu gotujemy budyń. Do utartego masła dodajemy przestudzony budyń. Sposób przełożenia: - biszkopt orzechowy, - masa, - ciasto jabłkowe, - masa, - biszkopt orzechowy. Wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem, możemy polać polewą czekoladową Smacznego!
Ciasto jabłkowe: Świeże drożdże łączymy z cukrem i pozostawiamy na 20 minut. Miękką margarynę siekamy nożem z mąką. Dodajemy żółtka, sól, śmietanę, cukier, drożdże. Ciasto wyrabiamy i jego połowę wykładamy na blaszkę. Na ciasto wykładamy starte na tarce jabłka i połączone z bułką tartą. Jabłka przykrywamy drugą częścią ciasta. Pieczemy ok. 30 minut w temp. 180 stopni.
Masa: Z mleka, cukru, budyniu gotujemy budyń. Do utartego masła dodajemy przestudzony budyń. Sposób przełożenia: - biszkopt orzechowy, - masa, - ciasto jabłkowe, - masa, - biszkopt orzechowy. Wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem, możemy polać polewą czekoladową Smacznego!