Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z mascarpone i serków waniliowychWykonanie:
Tortownicę 26 cm wykładam papierem do pieczenia same dno. Wykładam biszkopty.
Serki waniliowe i mascarpone schładzam, następnie przekładam do misy. Dodaje cukier i sok z cytryny i miksuje na gładką masę.
Żelatynę zalewam 4 łyżkami zimnej wody, mieszam. Spęczniałą żelatynę rozpuszczam i zostawiam do ostygnięcia.
Kiedy żelatyna ostygnie dodaje do niej partiami masę serową by nie powstały grudki.
Przekładam do tortownicy i wstawiam do lodówki na godzinkę by stężało.
Galaretkę rozpuszczam we wrzątku i zostawiam do ostudzenia potem wkładam do lodówki by stężała lekko.
Po godzinie wykładam poziomki na masę serową i zalewam galaretką tężejącą i znowu do lodówki. Najlepiej robić wieczorem i następnego dnia można już jeść :)