motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Biszkopt przekładany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne ciasto tortowe do kawy

Biszkopt przekładany

Składniki:

Biszkopt przekładany

 

  • 16 dkg mąki
  • 8 jaj
  • 12 dkg cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 budyń waniliowy
  • żółtko
  • 25 dkg masło
  • 3\4 szkl. pudru
  • czekolada mleczna
  • płatki migdałowe do posypania

 

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt przekładany
Białka ubijamy z cukrem na sztywno, dodajemy żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy biszkopt, chłodzimy i przekrawamy wzdłuż. Budyń gotujemy w/g przepisu i chłodzimy. Masło ucieramy z pudrem i żółtkiem. Na końcu dodajemy po troszku budyniu dalej ucierając. Na jeden biszkopt dajemy marmoladę i 3/4 masy budyniowej, przykrywamy drugim biszkoptem. Dajemy resztę masy i polewamy roztopioną czekoladą i posypujemy migdałami.