maaadziaa

maaadziaa

Kucharz
[Przepisów: 5]

Biszkopt teściowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo delikatny i duży biszkopt

Biszkopt teściowej

Składniki:

Biszkopt teściowej

 

  • 4 jaja najlepiej duże
  • 4 łyżki mąki
  • 4 łyżki cukru
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Biszkopt teściowej
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną masę dodać cukier i cukier waniliowy. Ubijając dalej dodać żółtka. Na końcu dodać mąkę z proszkiem. Wlać na blache wczesniej posmarowaną tłuszczem i obsypaną mąką. Piec około 25 min w 180 stopniach. Po upieczeniu rzucić z wysokości kolan na podłoge by nie opadł.

Tagi:

biszkopt