Sposób przygotowania:
Biszkopt z b. śmietaną, dżemem i owocami
Bita śmietana: Na każde 0,25l kremówki: 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczona w 1/4 szkl. gorącej wody, do tego roztworu wsypać trochę kwasku cytrynowego, ale ostrożnie, żeby nie wyszło za kwaśne! Każde 0,25l śmietany osobno ubijać razem z cukrami, gdy będzie już prawie ubita wlać przestudzoną! (ma być zimna, żeby się nie zważyło) rozpuszczoną żelatynę lub do ubitej wsypać śmietan- fixy i chwilkę ubijać jeszcze.Biszkopta przekroić na pół.Ułożenie ciasta: - pół biszkopta - dżem - 1/2 ubitej śmietany - pół biszkopta - 1/2 ubitej śmietany - owoce (winogrona) - 2 malinowe galaretki przygotowane wg instrukcji na opak.
Darth Vader