Sposób przygotowania:
Biszkopt z brzoskwiniami lub ananasem i
MASA : Odcedzić ananasy lub brzoskwinie, odlać 1 szklankę syropu z owoców ( jeśli tyle nie ma, należy dodać zimnej wody przegotowanej) Sok z owoców zagotować z cukrem waniliowym . Żółtka utrzeć z 1 szklanką cukru, dodać 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej i wlać do gotującego się soku z owoców. Ciągle mieszając, ma powstać krem. Ananasy (lub brzoskwinie) pokroić w kostkę. Gdy krem wystygnie dodać 1,5 kostki masła, utrzeć, a na końcu dodać ananasy(lub brzoskwinie)BISZKOPT: Ubić 4 białka na sztywną masę, dodawać 4 łyżki cukru, 4 żółtka, 4 łyżki wody przegotowanej, 4 łyżki mąki z 1 łyżeczką proszku do pieczenia. Piec to przez 20 minut w temp. 160-180 stopni. WKŁADKA KOKOSOWA : 5 białek (zostają z masy) ubić na sztywną masę, dodać 1 szklankę cukru, 20dag wiórek kokosowych i upiec. Na przestygnięty biszkopt dajemy masę kokos lub galaretkę.