Sposób przygotowania:
Biszkopt z czereśniami, morelami i galaretkąKrok 1
Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 900 ml wrzątku, kiedy przestygną wstawiamy je do lodówki by nam stężały lekko.
Krok 2
Ubijamy na puch jaja z cukrem temperatura pokojowa( masa potraja objętość, tak ma być). Przesiewamy mąkę w raz z proszkiem do pieczenia nad zmiksowanymi jajami i delikatnie mieszamy łopatką. Formę prostokątną smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy masę biszkoptową do formy. Pieczemy 20 minut w 170 stopniach.
Krok 3
Czereśnie myjemy i drylujemy. Morele odsączamy z soku i kroimy w kostkę.
Krok 4
Formę prostokątną wykładamy folią spożywczą, wkładamy biszkopt na który kładziemy owoce( biszkopt lekko odchodzi od formy więc na około lekko wciskamy folie aluminiową by nam galaretka nie wypłynęła). Zalewamy tężejącą galaretką i do lodówki do zastygnięcia.