Sposób przygotowania:
Biszkopt z kremem i galaretką
BISZKOPT Białka ubić na sztywno z cukrem, dodawać żółtka jaj i mąkę z proszkiem do pieczenia, ostrożnie wymieszać. Wylać ciasto na blachę wysmarowaną tłuszczem i piec 30 minut w 180 stop. Galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance gotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Truskawkowe galaretki rozpuścić w 700 ml gotowanej wody, odstawić. Truskawki umyć, osączyć. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno, dodając po łyżce galaretki cytrynowej, dobrze wymieszać. Biszkopt przekroić na połowę, przełożyć kremem śmietanowym, przykryć drugą połową biszkopta. Truskawki ułożyć na cieście, zalać tężejącą galaretką truskawkową, odstawić do całkowitego stężenia galaretki.