motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Biszkopt z dodatkiem octu i wody

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Biszkopt po upieczeniu jest wilgotny

Biszkopt z dodatkiem octu i wody Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Biszkopt z dodatkiem octu i wody

 

  • 10 jaj
  • 2,1/3 szkl mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szkl cukru
  • 2 łyżeczki wody
  • 2 łyżeczki octu

Sposób przygotowania:

Biszkopt z dodatkiem octu i wody
Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka mieszamy z wodą. Białka ubijamy na sztywno. Dalej ubijając dodajemy po troszku cukru. Następnie stopniowo dodajemy żółtka wymieszane z wodą. Pod koniec ubijania wsypujemy po troszku mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia a na koniec po łyżeczce octu. Ubity biszkopt wlewamy na wysmarowaną blaszkę. Pieczemy w nagrzanym piekarniku o temp. 170 stopni ok. 40 minut.
Biszkopt z dodatkiem octu i wody
Etap 1Białka ubijamy dodajemy cukier, żółtka wymieszane z wodą, mąkę z proszkiem i ocet. Pieczemy w nagrzanym piekarniku

Tagi:

biszkopt