Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Biszkopt z jabłkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciasto do przygotowania na małej foremce

Biszkopt z jabłkami.

Składniki:

Biszkopt z jabłkami.

 

  • 3 jaja
  • 10 dkg cukru
  • 3 łyżki gorącej wody
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 20 dkg mąki
  • 3 łyżki oleju
  • 50 dkg jabłek
  • tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania blachy

Sposób przygotowania:

Biszkopt z jabłkami.
Całe jajka utrzeć z cukrem i gorącą wodą, aż powstanie rzadka, lecz puszysta masa. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i olej. Wszystko wymieszać. Wyłożyć ciasto na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą blachę. Obrane jabłka pokroić w ósemki, wyłożyć na cieście. i odrazu wstawić do pieczenia. Piec do lekkiego zarumienienia w temp. 190 stopni. Można posypać cukrem pudrem.