Sposób przygotowania:
Biszkopt z jabłkami
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodajemy cukier, później żółtka, cały czas miksując. Na koniec dodajemy przesiane mąki i delikatnie mieszamy. Pieczemy ok 40 minut w 170 stopniach. Odstawiamy do wystygnięcia.
Jabłka obieramy i kroimy na drobne kawałki, dolewamy wodę, dodajemy cynamon i cukier. Podgrzewamy aż jabłka zmiękną. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody i podgrzewamy w mikrofali. Dodajemy do jabłek i mieszamy.
Biszkopt dzielimy na 2 części, przekładamy masą jabłkową.
Cukier puder mieszamy z wodą / sokiem z cytryny, aż powstanie lukier.
Polewamy nim ciasto.
Jabłka obieramy i kroimy na drobne kawałki, dolewamy wodę, dodajemy cynamon i cukier. Podgrzewamy aż jabłka zmiękną. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody i podgrzewamy w mikrofali. Dodajemy do jabłek i mieszamy.
Biszkopt dzielimy na 2 części, przekładamy masą jabłkową.
Cukier puder mieszamy z wodą / sokiem z cytryny, aż powstanie lukier.
Polewamy nim ciasto.