Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Biszkopt z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki ciasto w pieczeniu na podwieczorek

Biszkopt z jabłkami

Składniki:

Biszkopt z jabłkami

 

  • 6 szt jajek
  • 30 deg cukru
  • 30 deg mąki
  • 9 łyżek gorącej wody
  • 1łużka proszku do pieczenia
  • 1 1/2 kg jabłek
  • 1 szt galaretka

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z jabłkami
Jabłka usmażyć. Do gorących jabłek dodać galaretkę w proszku. Białka ubić na pianę, utrwalić cukrem, dodawać po jednym żółtku, ciągle ubijając, następnie małym strumieniem wlać gorącą wodę ubijając, lekko wymieszać. Upiec. Ostudzone ciasto przełożyć usmażonymi i lekko ostudzonymi jabłkami.