Sposób przygotowania:
Biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną
Biszkopt :
Białka oddzielić od żółtek, ubić pianę, dodawać cukier, ubić na sztywno. Później dodawać po 1 żółtku, cały czas ubijając. Na koniec wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszać delikatnie szpatułką. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 15 min. w temp. 180 st. (do suchego patyczka).
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i podsmażyć z cukrem. Następnie zdjąć z ognia i do gorących wsypać galaretkę, wymieszać i zostawić do ostygnięcia.
Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem i śmietan fixami.
Na wystudzony biszkopt wyłożyć zimne jabłka, następnie herbatniki i bitą śmietanę. Na koniec posypać startym herbatnikiem.
Białka oddzielić od żółtek, ubić pianę, dodawać cukier, ubić na sztywno. Później dodawać po 1 żółtku, cały czas ubijając. Na koniec wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszać delikatnie szpatułką. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 15 min. w temp. 180 st. (do suchego patyczka).
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i podsmażyć z cukrem. Następnie zdjąć z ognia i do gorących wsypać galaretkę, wymieszać i zostawić do ostygnięcia.
Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem i śmietan fixami.
Na wystudzony biszkopt wyłożyć zimne jabłka, następnie herbatniki i bitą śmietanę. Na koniec posypać startym herbatnikiem.
Netka
andzia67
Natala1210