Sposób przygotowania:
Biszkopt z jabłkami pod kokosową pierzynką
BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Na wolnych obrotach miksera wmieszać żółtka. Na koniec wmieszać łyżką wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia. Przełożyć masę na wysmarowaną margaryną brytfannę. Piec ok. 25 minut w 180 st. Po upieczeniu wyjąć i wyłożyć masę jabłkową i kokosową pierzynkę, które należy przygotować na leży ok. 15 minut przed upieczeniem biszkopta.
MASA JABŁKOWA: jabłka wyciągnąć ze słoika, zasypać cukrem i budyniami w proszku. Wymieszać. Wyłożyć na biszkopta.
KOKOSOWA PIERZYNKA: białka ubić, dodać cukier. Łyżką wmieszać kokos. Wyłożyć na jabłka. Piec ok. 20 minut w 180 st. na włączonym w piekarniku "na górę", żeby tylko góra się piekła. Po upieczeniu wyjąć i ostudzić. Smacznego.
MASA JABŁKOWA: jabłka wyciągnąć ze słoika, zasypać cukrem i budyniami w proszku. Wymieszać. Wyłożyć na biszkopta.
KOKOSOWA PIERZYNKA: białka ubić, dodać cukier. Łyżką wmieszać kokos. Wyłożyć na jabłka. Piec ok. 20 minut w 180 st. na włączonym w piekarniku "na górę", żeby tylko góra się piekła. Po upieczeniu wyjąć i ostudzić. Smacznego.