gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Biszkopt z jabłkami pod kokosową pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jabłka ze słoika można zastąpić jabłkami, zetrzeć na tarce i przyprawić cynamonem i cukrem. Ciasto pyszne.

Biszkopt z jabłkami pod kokosową pierzynką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkopt z jabłkami pod kokosową pierzynką

 

  • BISZKOPT
  • 4 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • 4 łyżki cukru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • MASA JABŁKOWA
  • 1 litr jabłek ze słoika
  • 2 budynie śmietankowe
  • 2 łyżki cukru
  • KOKOSOWA PIERZYNKA
  • 4 jajka
  • 4 łyżki cukru
  • 15 dag wiórek kokosowych

Sposób przygotowania:

Biszkopt z jabłkami pod kokosową pierzynką
BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Na wolnych obrotach miksera wmieszać żółtka. Na koniec wmieszać łyżką wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia. Przełożyć masę na wysmarowaną margaryną brytfannę. Piec ok. 25 minut w 180 st. Po upieczeniu wyjąć i wyłożyć masę jabłkową i kokosową pierzynkę, które należy przygotować na leży ok. 15 minut przed upieczeniem biszkopta. 

MASA JABŁKOWA: jabłka wyciągnąć ze słoika, zasypać cukrem i budyniami w proszku. Wymieszać. Wyłożyć na biszkopta. 

KOKOSOWA PIERZYNKA: białka ubić, dodać cukier. Łyżką wmieszać kokos. Wyłożyć na jabłka. Piec ok. 20 minut w 180 st. na włączonym w piekarniku "na górę", żeby tylko góra się piekła. Po upieczeniu wyjąć i ostudzić. Smacznego. 
Biszkopt z jabłkami pod kokosową pierzynką
Przygotować masę biszkoptową i piec w piekarniku.
Biszkopt z jabłkami pod kokosową pierzynką
Przygotować masę jabłkową z budyniami i cukrem
Biszkopt z jabłkami pod kokosową pierzynką
Masę jabłkową wyłożyć na biskzopta. Następnie przygotować kokosową pierzynkę.
Biszkopt z jabłkami pod kokosową pierzynką
Wyłożyć kokosową masę na masę jabłkową i piec dalej.