mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Biszkopt z kremem ala tiramisu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne, mocno kremowe ciasto, idealne

Biszkopt z kremem ala tiramisu

Składniki:

Biszkopt z kremem ala tiramisu

 

  • biszkopt
  • opak. biszkopcików
  • 1 szkl. mocnej, posłodzonej kawy
  • kilka łyżek dżemu z czarnej porzeczki
  • 400 ml śmietany 30%
  • śmietan-fix
  • 400 g mascarpone
  • 6 łyżek cukru pudru
  • polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Biszkopt z kremem ala tiramisu
Biszkopt smaruję dżem z czarnej porzeczki. Krem: Schłodzoną śmietanę ubijam z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Ubitą śmietanę łączę z mascarpone, mieszam łyżką. Biszkopciki nasączam w zimnej kawie. Na biszkopt wykładam połowę kremowej masy, wykładam nasączone w kawie biszkopciki, resztę masy, wyrównuję powierzchnię. Wierzch dekoruję polewą czekoladową. Wstawiam do lodówki do schłodzenia.

Tagi:

biszkopt kawa