Sposób przygotowania:
Biszkopt z kremem i porzeczkamiKrok 1:
Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i sól. Mieszamy. Na koniec dodajemy ocet. Ciasto wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto studzimy.
Krok 2:
Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody i studzimy. Śnieżkę ubijamy z mlekiem. Do śnieżki wlewamy tężejącą galaretkę i dokładnie miksujemy.
Krok 3:
Porzeczki oczyszczamy i płuczemy. Do kremu dodajemy owoce i mieszamy. Biszkopt dzielimy na dwie części. Ciasto przekładamy kremem. Ciasto wstawiamy do lodówki aby krem stężał. Wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!