gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 848]

Biszkopt z mąki razowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

wg mnie biszkopt wyszedł smaczniejszy niż z tej zwykłej mąki

Biszkopt z mąki razowej

Składniki:

Biszkopt z mąki razowej

 

  • 6 jajek
  • 6 łyżek mąki razowej
  • 6 łyżek cukru
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Biszkopt z mąki razowej
Oddzielić białka od żółtek. Białka dokładnie ubić. Dodać cukier do tego i nadal ubijać. Gdy będzie już ubita dodać żółtka, i ucierać na mniejszych obrotach miksera. Ściągnąć miskę z miksera. Dodać mąkę razową i proszek do pieczenia i wymieszać łyżką. Następnie wylać na wysmarowaną brytfannę margaryną. Piec w 180 st. przez ok. 25 minut. Po tym czasie wyjąć, ostudzić i posypać cukrem pudrem.* Biszkopt można po wyciągnięciu z brytfanny przeciąć wzdłuż na pół i przełożyć dżemem lub powidłami.