danusia29

danusia29

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Biszkopt z makiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

dobry makowy biszkopt....

Biszkopt z makiem

Składniki:

Biszkopt z makiem

 

  • 4 jajka
  • pół szklanki cukru
  • 3/4 szklanki mąki
  • zapach migdałowy
  • 4 łyżki maku suchego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Biszkopt z makiem
Białka ubić na sztywną pianę, dodawać stopniowo cały czas mieszając po jednym żółtku i po łyżce cukru i cukru waniliowego aż do wyczerpania składników, na końcu dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, mak i zapach migdałowy delikatnie i dokładnie wszystko mieszamy. Pieczemy w 170 stopniach przez ok 20-25 minut.